26 Mayıs 2008 Pazartesi

Hangi yiyecekler şekeri düşürür?

Her besinin, yenildikten sonra kan şekerini yükseltme hızı farklıdır. Yiyeceklerin, kan şekerini yükseltme hızlarına `glisemik indeks` deniliyor. Genellikle, posalı yiyeceklerin glisemik indeksleri düşük olur. Kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur, kepekli ekmek, elma, armut, light süt ve yoğurt, makarna ile portakal gibi besinlerin glisemik indeksleri düşüktür. Buna karşılık patates, pirinç, havuç,muz , kavun ve üzümünkü yüksektir. Kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru erik gibi kuru meyvelerin glisemik indeksi de yüksektir. Şeker hastalarının mümkün olduğunca glisemik indeksi düşük besinleri tüketmesi, kan şekerinin kontrol altında tutulmasını sağlayacaktır.


nar:xxx soru isaretixxx Nar her derde deva
Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof . Dr. Turan Karadeniz , kalbi kuvvetlendiren nar suyunun, karaciğer zafiyetini giderdiğini, mide iltihabını ve ağrısını geçirdiğini söyledi.
Karadeniz , yaptığı açıklamada, narın Türkiye ’de batı, Güneydoğu Anadolu , Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde yetiştiğini belirtti. Nar meyvesinin yüzde 15’inin karbonhidrat, yüzde 0.8’inin protein olduğunu, ayrıca B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir bakımından zengin olduğunu ifade eden Karadeniz , ‘’Nar mideyi temizlemekte, deniz tutmasına karşı iyi gelmektedir. Ayrıca nar içindeki
zarları ile yendiğinde mide ülserini iyileştirmektedir’’ dedi.
Nar suyunun böbrek ve karaciğer hastalıklarına karşı çok faydalı olduğuna dikkati çeken Karadeniz , şöyle devam etti: “Nar suyu yüksek tansiyon hastalığının tedavisinde, kalp ağrılarında, basur hastalığının tedavisinde faydalı olmaktadır. Böbrek zafiyetine karşı nar suyu içilmesi yararlıdır. Nar suyunun harareti giderice özelliği bulunmakta, şeker ve kurdeşen hastalığına iyi gelmektedir. Kalbi kuvvetlendiren nar suyu, karaciğer zafiyetini gidermekte, mide iltihabını ve ağrısını geçirmektedir.’’
Karadeniz , nar ekşisinin şeker hastalarına tavsiye edildiğini de dile getirdi.
zencefil:Araba tutmasına karşı en etkili ilaç zencefil
Zencefil özellikle bulantı ve kusmalar üzerinde son derece etkili bir bitki niteliği taşıyor. Araştırmalar; ameliyat sonrası görülen bulantıların, kemoterapide yaşanan mide bulantılarının ve ilaçla kanser tedavisi sırasında ortaya çıkan kusmaların zencefil kullanımıyla engellenebileceğini gözler önüne seriyor. Zencefil, taşıt tutmasında ortaya çıkan bulantı ve kusmalara karşı da çok etkili. Zencefilin hareket hastalığına olan etkileri ile ilgili bir araştırma; yolculuktan iki saat önce alınan zencefilin, bulantı ve kusmayı engellemede son derece etkili olduğunu gösteriyor. Zencefil, şeker hastalarında kan şekerinin dengede tutulmasında da etkili. Zayıflama tedavisinde ise; kan şekerini dengeleyen etkisinden dolayı tok tutucu ve metabolizmanın yavaşlamasını engelleyici etkisi ile rahat kilo verimini sagliyor .
tereyagi xxxsoru isaretixxx:Tereyağı kalp krizini önlüyor, şeker hastalarına iyi geliyor
Kanadalı bilim adamları, kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa sebep olduğu öne sürülen tereyağını temize çıkardı.
Alberta Üniversitesi profesörü Spencer Proctor ve asistanı Flora Wang tarafından yapılan araştırma sırasında, deney farelerine tereyağı ve inek etinde bolca bulunan vaksenik asit bakımından zenginleştirilmiş diyet uygulandı. Flora Wang , "Bugüne kadar zararlı etkilerinden korktuğumuz doğal yağlar, aslında sağlığımız için son derece faydalı. Tereyağı ve sığır etinin kalp krizi riskini düşürmesi, şeker hastalığı ve obezite tedavisine yardımcı olması ve kolesterole iyi gelmesi, artık bir realite." diye konuştu. Wang , araştırmasıyla "Uluslararası Şilomikronların Zararları Sempozyumu "nda "genç araştırmacı" ödülü aldı.
bakla:Bakla, sindirimi kolay ve çok besleyici bir sebze. Tanelerinde bol miktarda azot ve nişasta bulunuyor. Uzmanlar; bitkisel protein, karbonhidrat, demir, kalsiyum ve bol vitamin içeren bu sebzenin sık sık tüketilmesini tavsiye ediyor. Baklanın; kuvvet verici, idrar yollarını temizleyici ve ishal kesici etkisi de var. Baş ağrılarına iyi geliyor. Ayrıca, şeker hastalarında kan şekerini düşürmeye yarıyor

pirinc ve kara ekmek:
Tahıldan yapılan kahvaltılık (cereal) besinler ile kahverengi pirinç ve siyah ekmeğin, 2. derece şeker hastalığının uzun dönemdeki risk oranını düşürebildiği tespit edildi. Tahıldan yapılan gıdalar, kahverengi pirinç ve siyah kepekli ekmeğin, inme, kalp hastalıkları ve bazı kanser hastalıkları riskinin indirilmesinde önemli rol oynayabildiği biliniyordu. Amerikalı bilim adamları, 40–72 yaşları arasında 42 bin 898 erkek denek üzerinde yaptıkları ve 12 yıl süren kapsamlı araştırmada, günde birkaç kez tahıl içeren gıdalarla beslenen deneklerin, uzun dönem bu gıdalarla beslenmeye devam etmeleri halinde, 2. derece şeker hastalığı riskini önemli oranda azaltabildiklerini gözledi. Deneklerin beslenmelerine ilişkin bilgiler, iki yılda bir, deneklerin yüksek tansiyon, sigara tüketimi ve fiziksel aktivite gibi özellikleri ışığında değerlendirildi. Araştırmada, tahılla beslenmeyi alışkanlık haline getirmiş deneklerin daha fazla fiziksel aktivite içinde bulundukları ve sigarayı daha az tükettikleri belirlendi. Bu deneklerde yüksek tansiyon çok az görüldü. Araştırmada, 2. tip şeker hastalığına yakalanan 1119 deneğin, tahıldan yapılan gıdaları daha az tükettikleri gözlendi. Günde birkaç kez tahıl temelli gıdalarla beslenen ve fiziksel aktivite içinde olan şişman deneklerin, fiziksel aktivitesi zayıf olan ve tahıl içeren gıdalar tüketmeyen deneklere göre, 2. derece şeker hastalığı riskini yüzde 52 azaltabildikleri kaydedildi. Yüksek oranda fiber içeren tahıllı yiyeceklerin mideyi boş bırakmayarak, kan dolaşımında glikoz salgılanmasını yavaşlattığı, yemekten sonra meydana gelebilen ensülin tepkisini düşürebildiği kaydedildi.
E vitamini:E vitamini, şeker hastalığı riskini azaltıyor. Yeni Zelanda `da Otago Üniversitesi `nden Dr. Patrick J . Manning ve ekibi araştırmayı 31-65 yaşlarındaki 80 obez denek üzerinde gerçekleştirdi. Sonuçta E vitamininin geçici olarak insülin direncini olumlu etkilediğini, ayrıca yine tip 2 diyabete neden olan bir karaciğer enzimini düzenlediğini saptayan uzmanlar, özellikle şeker hastalığı tehdidiyle karşı karşıya olanlara, E vitamini açısından zengin besinler tüketmelerini önerdi. E vitamini en çok ayçekirdeği, badem, ceviz, bitkisel yağlar, balık yağı ve tahıllarda bulunuyor
Lahana:romatizma ve sekerin dogal ilaci
BOL miktarda B, C ve E vitamini ve potasyum içeren lahananın, şeker ve romatizma hastaları için de çok faydalı.
Uzmanlar bu besinin önemine dikkat çekerek çok fazla arsenik, kükürt ve vitaminleri ile kanı temizleyip cildi güzelleştiren, idrar söktüren, vücuttaki suyu ve zehirli maddeleri idrarla dışarı atan lahananın kansızlığı da giderdiğini belirtti.Uzmanlar, sadece lahana çeşitlerinde bulunan U vitamininin, mide ve bağırsakların iç yüzeyini koruduğunu, oralardaki yaraların iyileşmesini sağladığını da vurguladı.
kara hindiba:Karaciğer ve şekerhastalarında Kara Hindiba
Kara hindiba, arslandişi ve radika adlarıyla da tanınır. Nisan ve Mayısta tüm tarla kıyılarında, çayırlarda ve çimenlerde çiçeklenir.
Her yıl bu çiçek halısını büyük bir zevkle izleriz. Bu tür, sarı çiçekli, çok yıllık, süt taşıyan küçük bitkilerdir. Bitkinin tümü şifalıdır. Her ilkbaharda bitkinin tümü toplanarak ve haşlanmış patates ve haşlanmış yumurta ile karıştırılarak güzel bir yemek hazırlanabilir. Türkiye `de yabani olarak bulunmaz. Bahçe ve bostanlarda (İstanbul , Bursa ) sebze olarak yetiştirilmektedir. İbn -i Sina bu bitkinin yapraklarının yıkanmadan ve soğuk su ile yapılan ekstrelerinin kullanılmasının gerektiğini savunan özel bir kitapçık hazırlamıştır. `Hindiba Risalesi ` denilen bu kitapçıktan yazmalar İstanbul kütüphanelerinde bulunur. `Bostan Hindibası, , Frenk Salatası , ve Göynek adlarıyla da bilinir. Kara hindiba`nın en önemli iki özelliği, safra kesesi ve karaciğer hastalıklarında oldukça başarılı oluşudur. Karaciğeri en olumlu etkileyebilen bitkilerden biridir. Günde yenilen 5-6 çiçek sapının, kronik karaciğer iltihaplarında iyileşme sağlayabilir . Bu saplar şeker hastalığına da iyi gelebilir. Şeker hastaları bu saplardan günde 10 tane kadar, bitki çiçekli olduğu sürece yiyebilirler. Saplar çiçekleri ile birlikte yıkandıktan sonra çiçekler koparılır ve saplar yavaş yavaş çiğnenerek yenir. Bunlar acımsı, gevrek ve suludur ve kıvırcık salatanın tadını andırırlar. Sık sık hastalanan ve kendilerini kötü hisseden kişiler, 14 günlük bir hindiba çiçek sapı kürü uygulayabilirler. Bu kürün etkisi sizi şaşırtacaktır. Ama bu saplar daha başka hastalıklarda da yardımcı olurlar. Deri kaşıntılarını, egzamaları ve temriyeleri iyileştirebilirler. Mide sıvılarını düzene sokar ve mide de birikmiş maddeleri temizler. Taze çiçek sapları karaciğer ve safrakesesinin çalışmalar
kepekli gida:ABDde yapılan bir araştırmaya göre, şeker hastalarının ağırlıklı olarak kepekli tahıllarla beslenmeleri durumunda kalp krizi risklerinin de düştüğü ortaya çıktı. Harvard Halk Sağlığı Enstitüsü uzmanları `İkinci tip 902 diyabet hastası üzerinde çeşitli çalışmalar yaptık. Lifli ve kepekli gıdalar kan damarlarında akışı düzenleyerek damarların tıkanmasını önlüyor. Ayrıca, yine hastaların diyetinde yer alan düşük yağlı yoğurt, greyfurt, elma ve domates yine lif içerdiğinden kalbi korumakta etkili` dedi.
pepino:İlaç gibi meyve "Pepino"
Anavatanı Güney Amerika olan ve son yıllarda Türkiye`de de yetiştirilmeye başlanan tropikal egzotik meyve pepino, içerdiği yüksek potasyum oranı ile kan şekerini düşürüyor, barındırdığı A, B ve C vitaminleri ile kansere ve kalp krizine karşı koruyor.

Son yıllarda Türkiye `de yetiştirilen ilaç gibi meyve pepino, kavun, muz ve ananasa benzeyen tadıyla büyük ilgi görüyor. Görünümü kavuna benzeyen meyve, içerdiği yüksek potasyum oranı nedeniyle kan şekerini düşürüyor ve barındırdığı A, B, ve C vitaminleri ile kanser ve kalp krizine karşı koruma sağlıyor. Kanser hücrelerinin yok olmasında büyük etki sağladığı ve kolesterolü düşürdüğü bildirilen pepino, hücre yenileyici özelliğiyle çocukların gelişiminde, C vitamini deposu olma özelliğiyle vücut direncini artırmada, kalsiyum bakımından zenginliğiyle ağrıların giderilmesinde de etki sağlıyor.
Ayrıca pepino, böbrek kumunda etkili olduğu kadar anemi hastalarına fayda sağlıyor . Cinsel duyguları veya isteği uyaran etkisi de bulunan pepinonun, uyku düzenini dengede tutması, menopoz döneminde yaşanan psikolojik sorunlarda olumlu etki yapması ve içerisinde K vitamini bulunduğundan kanın pıhtılaşmasını da kolaylaştırıyor. Çocuklarda kemik gelişimi sağlayan pepino , cilt bakımı içinde kullanılabiliyor. Bunların yanı sıra pepinonun; şeker hastalıkları, parkinson hastalığı, dalak yetmezliği (tromoksin), bağırsak kanseri, gen hastalığı, mide rahatsızlığı, anemi (kansızlık) hastalığına iyi geldiği öğrenildi.
Tarcin:Amerikalı bilim adamları, yemeklere eklenen az miktarda tarçının, kandaki şeker düzeyini belirgin şekilde düşürdüğünü ortaya çıkardılar
Diabetes Care dergisinde yayımlanan habere göre, çaya atılan bir tarçın kabuğu bile, şeker hastalarının ensülin değerlerini iyileştirebilir. ABD `nin Beltsville kentindeki Tarım ve Beslenme Araştırma Merkezi `nde görevli bilim adamı Richard Anderson ve ekibi, tarçının içinde bulunan MHCP (metil hidroksi kalkon polimer) maddesinin kandaki şeker düzeyine olan etkisini, besinleri incelerken tesadüfen fark etti. MHCP , laboratuvarda yapılan deneylerde ensülin gibi etki ederek, hücrelerin glikoz tüketimini artırdı. Anderson , laboratuvarda yapılan deneylerden sonra, tarçının etkisini, Pakistan `da yaşayan 2. tip şeker hastası 60 kişinin üzerinde test ettiklerini kaydetti. 40 gün boyunca her gün birkaç gram tarçın verilen şeker hastalarının kanındaki şeker düzeyinin, kontrol grubuna göre yüzde 20 oranında daha düşük olduğu tespit edildi. Tarçın verilen hastaların bazılarda, şeker hastalığının belirtilerinin tamamen yok olduğu kaydedildi. Bilim adamları, belirtilerin tarçın tedavisi kesildikten sonra yeniden ortaya çıktığını söylediler. Anderson , MHCP maddesinin sadece kandaki şeker düzeyini değil, kandaki yağ ve kolesterol miktarını da düşürdüğünü ifade etti. Bilim adamları, şeker hastalarına günde 6 gram kadar çekilmiş tarçını yemeklere karıştırmayı önerdi. 2. tip şeker hastalığında, vücut ensülin hormonunu yeterli miktarda üretiyor, fakat bu hormona tepki vermiyor ve kandaki fazla şeker miktarını almayarak kanda bırakıyor.

siyah üzüm kabuğunda bol miktarda bulunan "resveratrol" isimli maddenin yüksek şeker nedeniyle tahrip olan damarları bu tahribattan koruduğunun tespit edildiğini ifade etti"Resveratrol" isimli maddenin üzüm kabuğu dışında kuruyemiş, yer fıstığı ve bazı tohumlarda da bol miktarda bulunduğunu belirten Prof. Dr. Türk, hastalıkların şifasının da doğada bulunduğunu, bilim adamlarının bunları bulmak için gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Kudret narından elde edilen madde vücuttaki enerji metabolizmasını düzenleyen ve şekerin hücre içine girmesini sağlayan enzim olan AMKP`yi düzenliyor. AMKP`nin aktivitesi egzersizle artıyor. Kudret narı da AMKP`nin aktivasyonunu artırarak, şekerin hücre içine girmesini sağlayarak şekeri düzenliyor. Kudret narında şekeri düzenleyen dört farklı madde tespit edildi. Mevcut şeker ilaçları da kudret narı gibi AMKP`yi aktive ederek etki ediyor. Kudret narının şeker ilaçlarının aksine bilinen olumsuz bir yan etkisinin olmaması da büyük bir avantaj.. Geleneksel Çin tıbbında çok yaygın olarak şeker hastalığının tedavisinde kullanılan kudret narından elde edilen ekstrenin şekeri düzenlediği modern tıp tarafından da kabul edildi.

Uckun: bitkisinin şeker hastalarını tedavi ettiğini öne sürdü. BİTKİNİN kökünün kaynatılarak içildiğini söyleyen Özbek , `Kandaki şeker oranını belirli bir süre normal seviyeye indiriyor` dedi ve diyabetlilere `uçkun `u uzun süre kullanmamalarını tavsiye etti.
kahve:Araştırmalar, günde 3-4 fincan kahve içmenin, şeker hastalığı riskini büyük ölçüde azalttığını ortaya koydu
Dünyanın en çok kahve içilen ülkesi Finlandiya `da yapılan bir araştırmada, günde 3-4 fincan kahvenin şeker hastalığı riskini önemli ölçüde azalttığı ortaya çıkarıldı.14 bin 600 kişi üzerinde yapılan araştırma sonucunda, günde 3-4 fincan kahve içen kadınlarda şeker hastalığı riski yüzde 29, erkeklerde de yüzde 27 oranında azaldı. Kahve tüketimi arttıkça hastalık riskinin azaldığının gözlendiği araştırmada günde 10 fincan kahve içen kadınlarda riskin yüzde 80, erkeklerde de yüzde 55 oranında azaldığı gözlendi.

Sütteki yağ asidi şeker hastalığını önlüyor

ÖZELLİKLE çocukların kemik gelişiminde büyük rol oynayan sütün, yetişkinler için faydaları da saymakla bitmiyor. İnek sütünde doğal olarak oluşan yağ asidi sağlığa değişik yararlar sunuyor. Pek çok hayvan üzerinde yapılan çalışmalardan sonra inek sütündeki CLA tüketiminin; tümörlerin gelişiminde, çeşitli kanser hastalıklarının oluşumunda ve vücuttaki yağ birikiminde gerilemeye neden olduğu, ayrıca şeker hastalığını önlediği de gözlendi

Enginar kolestrolü düşürüyor

Enginar kandaki üre ve kolestrolü düşürür. İdrar söktürür. Kandaki şeker miktarını ayarlar. Şeker hastaları için çok faydalıdır. Beden ve ruhu dinlendirir, vücuda dinçlik verir. Sinirleri güçlendirir. Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler. Böbreklerdeki kumların dökülmesine yardım eder. Karaciğer hastalıklarının çabuk geçmesini sağlar. Sarılıkta faydalıdır. Romatizmanın şikayetlerini geçirir. Mide ve bağırsakları temizler. İshali keser. Emzikli kadınlar,böbreklerinde veya mesanelerinde iltihap olanlar yememelidir.

Diyabeti önleyen besinler

HASTALIKLARIN önlenmesinde beslenmenin büyük rol oynadığı bilinen bir gerçek.
Bazı besinleri tüketerek görülme oranı hızla artan diyabetin de önüne geçmek mümkün. İşte diyabeti önleyen besinler:
Elma: Kabukları ile yenen elmanın, tokluk hissi sağlaması yanında kabuğa yakın yüzeyde bolca bulunan kuersetin isimli antioksidanlarla şeker hastalığına iyi gelen özelliği ile dikkat çekiyor.
Kuru baklagiller: İçeriklerindeki posa ve fitonutiriyenlerle kalp sağlığına destekleri dışında şeker hastalığına karşı savunma geliştirmenize yardımcı oluyor.
Balık: Kalp dostu olarak bilinen balık, içeriklerindeki elzem yağlarla kan şekeri dengesine de katkı sağlayabilen besin maddelerinden biri.
Çay: Türk halkının en belirgin alışkanlıklarından biri olan çay, doğru demleme ilkelerine dikkat edilmek ve doğru sıklıkta tüketilmek şartıyla oldukça iyi bir antidiyabetik besin sayılabilir.
mandalina:Mandalina kanser riskini azaltır dusurmez dikkat
Japonya `da yapılan iki farklı araştırmaya göre mandalina yiyenlerin kansere yakalanma riski azalıyor. Mikkabi kasabasında düzenli olarak turunçgillerle beslenen bin 73 kişi üzerinde yapılan testlerde ortaya çıkan sonuçlara göre, mandalinada bulunan ve ona turuncu rengini veren `karoten` maddesi; karaciğer hastalıkları, damar sertliği ve şeker hastalığı riskini azaltıyor. Kyoto Üniversitesi `nde yapılan diğer bir araştırmada ise, mandalina suyu içen hepatit hastalarının karaciğer kanserine yakalanmadıkları tespit edildi
badem:Badem yemek için tam 9 nedeniniz var
* Badem, bir Omega 3 kaynağı olarak; kalp ve damar dostudur.
* Kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler. Tansiyonu düşürür, şeker hastalarında riski azaltır.
* Adet döneminde kan şekeri düşüklüğünü engeller.
* Bor bakımından zengindir; kemikleri güçlendirir.
* İçindeki kalsiyum kolesterol düzeyini düşürür ve kemik erimesini önler.
* İçerdiği magnezyum adet dönemi gerginlikleri ile adet öncesinde karında gaz, ruhsal durum değişiklikleri, baş ağrısı, şekerli ve tatlı besinlere istek, uykusuzluk, yorgunluk ve baş dönmesi gibi belirtilerin azalmasına yardımcı olur.
* İçindeki yağlar kötü kolesterolü azaltmaktadır.
* Vücut direncinin artmasında, yaraların iyileşmesinde, tat duyusunun oluşumunda çok faydalıdır.
kahve: Kahvenin 17 yararı
İtalya`da yapılan araştırmalar sonucunda, çoğunlukla zararlı olduğu belirten kahvenin sağlığa 17 yararı ortaya çıktı. Başta kanser olmak üzere kahvenin binbir derde yararı var. İşte kahvenin insan sağlığına yararları:
Yazı boyutunu büyütmek için * Kolesterolü düşürüyor. * Ağrı kesicilerin etkisini yüzde 40 oranında artırıyor. * Şeker hastalığının erken uyarı sinyali olarak kabul ediliyor. * Göğüs kanseri riskini azaltıyor. * Günde 3 fincan kahve, astım tehlikesini azaltıyor. * Kahve girişkenliği arttırıyor. * Siroz hastalığı riskini yarı yarıya düşürüyor. * Nefesi açıyor. * Kemikleri güçlendirir, ancak yaşlılar fazla tüketmemeli. * Menopoz sorununu giderir. * Tip 2 diyabeti ve Parkinson hastalığından koruyor. * Selülit gibi cilt sorunlarına karşı etkili oluyor. * Yüksek tansiyonu önlüyor. * Pankreas kanserini azaltıyor. * Kalp rahatsızlıklarını büyük oranda önlüyor. * Bağırsakları düzenliyor. * Depresyona karşı etkili

BAMYA SUYUNU ARAŞTIRIN

BİR DE ŞÖYLE BİR LİSTE BULDUM EKLİYORUM
Şekeri Düşüren Yiyecekler - Kan Şekerini Düşüren Yiyecekler 1- Domates 2- Salatalık 3- Marul 4- Maydanoz 5- Taze fasulye 6- Semizotu 7- Soğan 8- Sarımsak 9- Çemen 10-ıspanak 11- Brokoli 12- Ceviz 13- Ceviz yaprağı 14- Boldo yaprağı [çayı] 15- Lahana 16- kereviz 17- Enginar 18- Mısır püskülü çayı 19- Ayrıkotu 20- Karahindiba 21- Limon otu 22- Bamya 23- Sinirotu 24- Ahududu 25- Kuşburnu 26- Biberiye yaprağı çayı 27- Ada çayı 28-Nane 29-Çilek yaprağı 30- Kekik çayı veya baharat olarak 31- Su teresi 32- Ekinezya çayı 33- Karaağaç kabuğu 34- Acı kavun[her öğünde 15 g acı kavun ekstresi kullanılırsa kan şekeri önemli ölçüde düşer]. 35-Ayı üzümü 36- yaban mersini yaprağı çayı 37- Karnabahar 38- Dereotu 39- zeytin yaprağı çayı 40- Limon 41-Arpa 42- Soya fasulyesi 43- Isırgan (yemeği ve çayı ) 44- Evelek (yemeği) 45- Kantaron (çayı) …….. ve birçok bitki. Şeker hastalarının balık tüketmeleri çok faydalı olur. Özelikle hamsi somon, alabalık ve çupra balıkları kan şekerini düşürürler. Ayrıca şeker hastaları ekmek olarak kepek ve çavdar ekmeklerini tüketmeleri çok daha yararlı olur.

Kaynak: http://www.estanbul.com/kan-sekerini-dusuren-yiyecekler-143458.html
Şekeri Düşüren Yiyecekler - Kan Şekerini Düşüren Yiyecekler
1- Domates 2- Salatalık 3- Marul 4- Maydanoz 5- Taze fasulye 6- Semizotu 7- Soğan 8- Sarımsak 9- Çemen 10-ıspanak 11- Brokoli 12- Ceviz 13- Ceviz yaprağı 14- Boldo yaprağı [çayı] 15- Lahana 16- kereviz 17- Enginar 18- Mısır püskülü çayı 19- Ayrıkotu 20- Karahindiba 21- Limon otu 22- Bamya 23- Sinirotu 24- Ahududu 25- Kuşburnu 26- Biberiye yaprağı çayı 27- Ada çayı 28-Nane 29-Çilek yaprağı 30- Kekik çayı veya baharat olarak 31- Su teresi 32- Ekinezya çayı 33- Karaağaç kabuğu 34- Acı kavun[her öğünde 15 g acı kavun ekstresi kullanılırsa kan şekeri önemli ölçüde düşer]. 35-Ayı üzümü 36- yaban mersini yaprağı çayı 37- Karnabahar 38- Dereotu 39- zeytin yaprağı çayı 40- Limon 41-Arpa 42- Soya fasulyesi 43- Isırgan (yemeği ve çayı ) 44- Evelek (yemeği) 45- Kantaron (çayı) …….. ve birçok bitki. Şeker hastalarının balık tüketmeleri çok faydalı olur. Özelikle hamsi somon, alabalık ve çupra balıkları kan şekerini düşürürler. Ayrıca şeker hastaları ekmek olarak kepek ve çavdar ekmeklerini tüketmeleri çok daha yararlı olur.

3 yorum:

fortunatex dedi ki...

Pepino hakkında ayrıntılı bilgiyi sitemizden alabilirsiniz.

Pepino fidesi, fidanı ve meyvesi bulunur.

web: pepino.tropikalmeyveler.com

mayk dedi ki...

sağlık
ile ilgili tüm güncel haberler

Melih Açıkgöz dedi ki...

Şeker Hastalığı ile ilgili ve diğer birçok hastalık ile ilgili en güncel bilgiler ve tedavi yöntemleri için bloguma bekliyorum :) Dr.Melih

http://doktorunburada.blogspot.com.tr/