28 Kasım 2011 Pazartesi

ibrahim saracoğlunun şekere ait yazılarından bulabildiklerim bulamadıklarım

Değerli okuyucu, tarçın öylesine bir nimettir ki, adeta her derde devadır. Haftada en az dört kez, kabuk tarçının çayını mutlaka içerim. Ve mutlaka en az onbeş-yirmi gün hiç tüketmem. Bunu belirttikten sonra, onu neden bu kadar tercih ettiğimi sormuş olabilirsiniz. İşte, kabuk tarçının çayını haftada en az dört kez tercih nedenim;
 
·         Şeker hastalığına karşı önleyicidir.
·         Kan şekerini düşürmede yardımcı olur.
·         Romatizmaya karşı önleyicidir.
·         Faranjite karşı dirençli kılar.
·         Yüksek tansiyona yakalanma riskini azaltır.
·         Yorgunluğu gidericidir.
·         Gerginliği alıcı, sakinleştiricidir.
·         Geniş spektrumlu doğal bir anti bakteriyeldir.
·         Deri hastalıklarına karşı direnç kazandırır.
·         Bağırsaklarda nitrozamine oluşumuna engel olur.
·         Yoğun çalışma temposunun neden olabileceği baş ağrılarını önler.
·         Mide dostudur.
·         Zihin yorgunluğunu alır.
·         Kansere karşı vücudu dirençli kılar.
·         Bağışıklık sistemini güçlendirir.
·         Çok sayıda farklı moleküler yapılı antioksidan içerir.
·         Stresi ve gerginliği alır.
·         Migrene karşı önleyicidir.
 
Değerli okuyucu, tüm bu özelliklerini belirttikten sonra kabuk tarçın çayını abartılı olarak tüketmeyiniz. Haftada en fazla dört-beş defayı geçmemelidir. Dönem dönem onbeş-yirmi günlük aralar verilerek tüketilmesi çok daha etkilidir. Unutmayınız, hiçbir bitkisel çayı alışkanlık haline getirmeyiniz. Vücudunuzu alıştırmayınız. Vücudu alıştırmak demek, ona ihtiyaç duyulduğunda etkisinin daha az olabileceği anlamına gelir.
 
Tarçın tanıdığım tüm baharatlar içerisinde en güçlü antioksidandır. En az dokuz adet antioksidan içermektedir. Tarçın ağacının kökleri, potasyuma karşı öylesine seçici (selektif) davranır ki, adeta yetiştiği toprağın potasyumunu emer ve depolar. Kabuk tarçın veya toz tarçın çok zengin bir potasyum deposudur.
 
Şeker hastaları
Tarçının içerdiği iki önemli etkin madde, glykosil transferaz enzimini aktive etme (uyarma) özelliğine sahiptir. Bu özellik ne anlama gelir? Glykozil tranferaz enzimi, fazla miktardaki glukoz (şeker) moleküllerini, tıpkı bir tesbih dizer gibi teker teker yan yana dizerek (polimer) zincir oluşturur. Glukoz moleküllerinin teker teker dizilmesine polymerik zincir adı verilir. Depolanmış haline de glikojen denir. Kısaca, tarçın kan şekerini (glukoz) tesbihde olduğu gibi yan yana dizerek karaciğerde glikojen olarak depolar. Vücut, şekere ihtiyaç duyduğunda glikojeni tekrar glukoza (şekere) dönüştürerek kullanır.
 
Tarçın, aynı anda bir taraftan glykosil transferaz enzimini aktive ederken, diğer taraftan da serin-treonin protein kinaz enzimini inhibe eder (frenler). İşte, aynı anda hem aktive hem de inhibe etme özelliği, insulin hassasiyetini artırmaktadır. Bu anlamda, tarçın yüksek kan şekerinin düşürülmesinde iyi bir yardımcıdır.
 
Değerli okuyucu, tarçının bu özelliğini kesinlikle kan şekerini düşürücü bir ilaç gibi değerlendirmemek gerekir. Tarçın çayı veya toz tarçın kan şekerini düşürmede yardımcı, insulin direncini azaltmada fonksiyoneldir. Yani, etkendir.
 
Saracoğlunun kendi sitesinde bulamadığım ama nette bir çok yerde Saracoğluna atfedilen ŞEKERİ DÜŞÜRMEYE DEĞİL ŞEKER HASTALIĞININ OLUŞMASINI ENGELLEMEYE YARDIMCI tarçın kürü
 
Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu, şeker hastalığından korunmak için bitkisel ve tamamen doğal yöntem olan tarçın kürü tavsiye ediyor. 1 su bardağı kadar kaynamakta olan su içerisine 1 tane kabuk tarçın atın ve 5 dakika kadar kaynattıktan sonra süzün. Tatlandırıcı olarak herhangi bir madde eklemeyin.

Günde sadece 1 bardak olacak şekilde haftada 3-4 gün 1 bardak kadar tüketebilirsiniz.

Kabuk tarçın kür için uygulanmadan önce kırılmalı ve soğuk suda yıkanmalıdır çünkü kürlenmiş veya mantarlanmış olabilir.

Unutulmamalıdır ki, bu kür sadece ve sadece şeker hastalığından korunmak içindir. Kan şekerini düşürmek için kullanılması sakıncalı olabilir.



 YİNE KENDİ SİTESİDE BULAMADIM AMA BÖYLE BİR YAZIYA RASTLADIM NETTE
Prof. Dr. ibrahim Saraçoğlu Şeker hastalarına Kan şekerini düşürmek ve dolaşım bozukluğunu gidermek için beyaz lahana kürünü öneriyor.
Hazırlanışı: 4 veya 5 adet beyaz lahana yaprağını parçalamadan (bütün olarak) kaynayan yarım litre suya atarak hafif ateşte ağzı kapalı şekilde onbeş dakika kadar haşlayın.
Damak tadı için ya da içimi kolay olsun diye haşlama suyuna hiç bir şey ilave etmeyin. Sabah ve akşam aç veya tok karına bir su bardağı için. Beyaz lahana kürü Her gün taze olarak hazırlanarak uygulanmalıdır.
Not:kültür lahanası bu kür için uygun değildir.İri,yeşil yapraklı,sarımsı renkli beyaz lahana kullanılmalıdır. ???
 Saracoğlunun sitesinde aşağıdaki notları buldum ama nedense şeker için lahana kürünü bulamıyorum

Kan şekerini düşüren bitkiler ve yiyecekler husunda Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu lahana yaprağının oldukça etkili olduğunu belirtmiştir. Sayın Saraçoğlu aşağıdaki kürün kan şekeri düşürmek özelliğinin yanı sıra, ayrıca dolaşımı düzenleyici özelliğinin de olduğunu kaydetmiştir.
Kan şekeri düşürücü ve dolaşımı düzenleyici lahana kürü
1 litreden az yarım litreden fazla (yaklaşık 750-800 ml veya 5 su bardağı) kaynamakta olan suda 7-8 tane beyaz lahana yaprağını, parçalamadan (doğramadan, bir bütün olarak) kısık ateşte 10 dakika ağzı kapalı olarak haşlayınız. Haşlama esnasında kapağı açarak, bir kaşık yardımıyla yaprakların tamamının suyun içerisinde kalmasına özen gösteriniz. Tahta kaşık kullanmanız daha iyi olur.
Ilıdıktan sonra haşlanmış beyaz lahana yapraklarını süzerek ayırınız ve aç karnına ya da yemeklerden 1 saat sonra sadece 1,5 su bardağı kadar suyunu içiniz. Aç karnına içilmesi daha olmaktadır. Haşlanmış beyaz lahana yapraklarını tüketmenize lüzum yoktur. 5-6 gün uygulanacak bu kürde, beyaz lahananın her gün taze olarak hazırlanması gerekir. Bir defada her öğünden sonra 1,5 su bardağını içmekte zorlanıyorsanız, bu taktirde gün boyu aralıklarla her defasında yarım su bardağı içerek de kürünüzü uygulayabilirsiniz. Eğer, kan şekeriniz zaman zaman yükseliyor ve de dolaşım bozukluğu şikayetleri de yaşıyorsanız, beyaz lahana kürü mükemmel bir takviyedir. Kan şekerinizin aşırı yükselmesine ve dolaşım bozukluğuna karşı da zaman zaman bir önleyici
olarak uygulayabilirsiniz. Şeker hastalarının yılda 3-4 kez bu kürü uygulamalarında büyük faydalar vardır.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun, nasıl olsa kan şekeri bu kürle düşüyor, deyip doktor kontrolüne gitmekten ve kan şekerini ölçtürmekten vazgeçilmemesi gerektiğine dikkat çekmekte olduğunu da unutmalıyım.

sayın hocam, lahana yaprağı kürünüzle şeker ve kollesterol düzeylerinde düşme görülmüştür.Teşekkür eder sağlıklı günler dilerim
Şeker hastalığı için vermiş olduğunuz lahana kürünü yapıyoruz yararını gördük, senede üç defa yapın demişsiniz acaba sürekli yapılsa zararı dokunurmu ne gibi zararı dokunur. Cevap için şimdiden teşekkür ederiz. Saygılar....
Brokoli
Brokolinin şeker hastalarına da (diabetes mellitus) olumlu katkısı dikkate değer ölçüdedir. Kandaki şekerin (glukoz) yüksekliği doğrudan doğruya insulin hormonuna bağlıdır. Kan şekerini ayarlayan ve dengede tutan insulin hormonudur. Kısaca, vücudumuzda insulin hormonu yeterli derecede üretilemiyorsa, kan şekeri de ona göre yükseliyor demektir. Brokoli sebzesi yüksek derecede lif (fiber) içermektedir. Yüksek oranda lifli besinlerin tüketilmesi kan şekerinin ayarlanmasını kolaylaştırır. Bu da daha az insulin hormonuna ihtiyaç var demektir. Brokolide bulunan lifli yapı çözünebilir bir yapıya sahiptir. Çözünebilir olmasıda midenin daha geç boşalması anlamına gelir.

Bundan dolayı glukozun bağırsaklardaki emilmeside (absorpsiyon) gecikmektedir. Brokoli kürünü uygulayan şeker hastaları kan şekeri seviyelerinin yavaş yavaş düştüğünü göreceklerdir. Kısaca, brokoli kan şekerinin kontrol altına alınmasında ve dengelenmesinde yardımcı rol oynamaktadır. Brokoli kürünün bu yardımcı rolü hiçbir zaman insulin veya kan şekerini düşürü ilaç yerine geçtiği anlamına gelmez. Bu konuda sorularınız olduğu taktirde, hekiminize danışınız. 


SORU : sayın hocam, menapozdaki ateş basması için soğan kürünüzü okudum.ayrıca tv dan da izledim sizi.ben de uygulamak istiyorum ancak şeker hastasıyım.soğanda şeker oranının fazla olduğunu biliyorum.acaba şekerim yükselir mi?yanıtlarsanız sevinirim.CEVAP : Tam aksine, kan şekeri üzerinde düşürücü etkisi vardır. Hatta, hipoglisemi (kan şekeri düşüklüğü yaşayan hastalar) soğan kürünü uygulamasınlar önerisinde bulunmaktayım. Sağlığınız daim olsun.

Şeker hastalarının derilerinde kapanmakta geciken yaralarına karşı taze dut yaprağından hazırlanmış ve ılık olarak uygulanacak dut yaprağı çayının pansumanı iyi bir destekleyicidir.



Eğer şeker hastası değil ise, kurutulmuş çekirdekli siyah üzümden
Şeker hastalarının kan şekerini yükselteceğinden dolayı, beyaz dut kurusu kürünü uygulamamaları gerekir. 
Çünkü, keçiboynuzu fazla miktarda şeker içermektedir.
tip2 şeker hastalarında  İLK 3 yıllık şeker hastası iseler yani yeni yakalanmış iseler
tedavi edici bu hastalığı ortadan kaldırıcı bir bitkimiz var diyor

Hiç yorum yok: